6 mars 2013

Till och från Mallorcas flygplats

Till och från Mallorcas flygplats, här hittar ni tips.

Flygplatsen på Mallorca ligger cirka 8 kilometer ifrån staden Palma. År 2012 var det över 22.5 miljoner som flög till eller från flygplatsen på Mallorca.

Min rekommendation är att boka en Shuttlebuss med till exempel Hoppa. Det är väldigt bekvämt och tar er från flygplatsen hela vägen till hotellet. Ni behöver alltså inte gå massa med väskor och försöka leta upp ert boende. 

Buss
City bus linje 1 är en buss som kör mellan flygplatsen och staden Palma. Den stannar på många ställen som är av intresse för turister.

Bussen går ungefär var femtonde minut mellan klockan 06.00 och 01.50 från flygplatsen och mellan klockan 05.30 och 02.10 till flygplatsen. Dessa tider gäller under högsäsong. Under lågsäsong går den inte lika sent på kvällen, endast till klockan 01.00.

Resan kostar 2.50 euro. Nedan finns en länk med lista på vilka stopp bussen har.

Ställe buss 1 stannar på

City bus linje 21 går till olika hotell längs Palma stranden. Den går ungefär en gång i halvtimmen från klockan 07.00 till klockan 01.00. Från flygplatsen går sista bussen 00.30. Dessa tider är under högsäsong. Under lågsäsong slutar den gå klockan 22.10 från flygplatsen och klockan 21.30 till flygplatsen.

Resan kostar 2.50 euro. Nedan finns en länk där det står vilka hotell bussen stannar på.

Hotell där buss 21 stannar

Shuttlebuss
Man kan beställa så kallad shuttlebuss, en minibuss som man delar med andra men som kör till den adress du vill. Till exempel Hoppa erbjuder denna tjänst.

Taxi
Ta alltid en taxi från den markerade taxikön och undvik svarttaxis. Det tar ungefär 20 minuter till centrum och bör kosta runt 20 euro.

Hyrbil
Det finns en del företag som har en informationsdisk i ankomsthallen där man kan få hjälp med att hyra bil.

För bästa pris kolla med Holiday Autos som söker bland alla världens stora hyrbilsföretag.

Några av de som hyr ut här är Budget, Avis, Europcar och Hertz.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar